Povestea a doi pui de tigru, numiti Ninigra si Aligru - Nina Cassian, Karda Zenko - Editura Frontiera ISBN: 9786068986005

Povestea a doi pui de tigru, numiți Ninigra și Aligru, de Nina Cassian și Karda Zenkő. Despre prietenie și curaj

Povestea a doi pui de tigru, numiți Ninigra și Aligru, de Nina Cassian și Karda Zenkő. Despre prietenie și curaj Votul meu: 5 din 5

Povestea a doi pui de tigru, numiți Ninigra și Aligru este un poem cu multe mesaje frumoase, atât pentru copii cât și pentru noi, adulții. O carte așa cum îmi place mie. Trezește amintiri din copilărie, însă atinge și puncte sensibile din viața de zi cu zi.

Cartea este despre prietenia și iubirea aproapelui în cea mai pură formă, despre acceptarea diferențelor dintre noi, despre sentimentul eliberator în momentul în care încetăm să mai ținem în noi toate lucrurile care ne încarcă negativ și ne fac rău, despre adevărul spus chiar și atunci când doare, despre cum nu trebuie să ne lăsăm călcați în picioare, despre curajul și forța primită odată cu înfiriparea unor sentimente frumoase în inimile noastre, despre perseverență și expunerea punctului de vedere, atunci când considerăm că avem dreptate.

Povestea a doi pui de tigru, numiti Ninigra si Aligru - Nina Cassian, Karda Zenko - Editura Frontiera ISBN: 9786068986005

Pe lângă toate acestea, copiii vor descoperi un pui de tigu, care își învinge teama și frica acumulată pentru un anumit monstru în momentul în care își dă seama că doar înfățișarea este de el, și decide să-l confrunte, cu vorbe, cu adevăruri.

Toate acestea le putem întâlni într-un singur poem, scris de Nina Cassian, o artistă extrem de talentată, mai ales când vine vorba de ușurința versificării și inventivitatea lingvistică.
Editura Frontiera a readus acest poem în atenția cititorilor, într-o carte absolut superbă, fresh, cu ilustrațiile lui Karda Zenkő. Aplaud această inițiativă.

Povestea a doi pui de tigru, numiti Ninigra si Aligru - Nina Cassian, Karda Zenko - Editura Frontiera ISBN: 9786068986005

Dar cine sunt Ninigra și Aligru? Aceștia sunt doi puiuți de tigru care se întâlnesc în junglă. Ninigra are un defect de vorbire, dar asta nu-l împiedică pe Aligru sa devină cel mai bun prieten al ei.

Între aceștia se înfiripă o frumoasă prietenie, care îi va ajuta pe parcursul aventurilor lor să treacă peste orice primejdie.

În timpul în care un instrument muzical îi vrăjește cu sunetul lui frumos la un târg, Ninigra este răpită. Ce poți să faci când cel mai bun prieten e în primejdie? Dovedești curaj și acționezi! Asta face și puiul de tigru, Aligru, care pornește în căutarea prietenei Ninigra, îndemnat de sentimentele puternice și tristețea pricinuită de pierderea acesteia.

Poemul este împărțit pe capitole, astfel încât să fie mai ușor de parcurs împreună cu copiii, fiecare capitol relatând peripețiile tigrilor, separat, în încercarea lor de a se regăsi.

Povestea a doi pui de tigru, numiti Ninigra si Aligru - Nina Cassian, Karda Zenko - Editura Frontiera ISBN: 9786068986005

Cartea este presărată cu puțin din toate ingredientele care fac o carte pentru copii foarte bună: conținut frumos cu mesaje la fel de frumoase pentru copii, umor, mister, praf de magie, prieteni care vin în ajutorul eroilor,  un mostru al mlaștinilor care pare de neînvins, vibrația junglei pe fundalul poveștii, ca să nu mai spun de ilustrațiile frumoase create de Karda Zenkő, care însuflețesc acest poem al copilăriei noastre.

Lumea animalelor creată de Nina Cassian, capătă trăsături umane, asemenea lumii create de Gellu Naum în “Cartea cu Apolodor“: personajele sunt fericite sau triste, plâng sau sunt vesele, și cel mai frumos, iubesc și simt dorul.

Finalul imaginat de Nina Cassian este unul foarte drag, plin de căldură și bucurie. Trebuie doar să-l descoperiți!

Povestea a doi pui de tigru, numiti Ninigra si Aligru - Nina Cassian, Karda Zenko - Editura Frontiera ISBN: 9786068986005

Cartea este în format paperback, cu o copertă catifelată (poate cunoasteți cărțile, în format paperback, Harry Potter editate de Bloomsbury – exact așa este coperta). Paginile interioare nu sunt lucioase, și totuși se simt foarte fain la atingere.

Mulțumesc editurii Frontiera pentru acest exemplar al cărții “Povestea a doi pui de tigru, numiți Ninigra și Aligru”.

O puteți cumpăra onlune de pe editurafrontiera.ro, libris.rocarturesti.ro
Călătoria lui Olle pe schiuri de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor
libhumanitas.ro editura-arthur.ro%20

Articol scris de Mădălina

În momentul în care deschizi o carte ilustrată pentru copii, ai pășit în altă lume, diferită de cea a adulților. Ești absorbit de frumusețea lumilor creionate în culori de către scriitori și ilustratori talentați, apoi întâlnești eroi fantastici alături de care orice e posibil. De la Ilene Cosânzene până la dragoni și înapoi. Mi-au plăcut dintotdeauna poveștile, însă acum, adult fiind, mamă a două comori, cărțile pentru copii m-au vrăjit de-a dreptul.

Fii primul care lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.