Povești ca să te iubești mai mult, de Álex Rovira și Francesc Miralles. Cultivă respectul de sine | Humanitas Junior

Povești ca să te iubești mai mult, de Álex Rovira și Francesc Miralles. Cultivă respectul de sine | Humanitas Junior

Povești ca să te iubești mai mult – o carte care își merită locul în biblioteca noastră, fie că suntem adulți sau copii. Fiecare avem la un moment dat nevoie să știm că ceea ce facem contează pentru cei apropiați, pentru cei din jur – și aici nu mă refer la nevoia constantă de a fi aprobat de ceilalți și de nesiguranța cu care facem anumite lucruri în viață, pentru că altfel vorbim de probleme mult mai grave care își găsesc rezolvare cu ajutorul unui specialist, nu doar cu ajutorul acestei cărți terapeutice.

Copiii sunt cei mai afectați de răspunsul societății în care trăim la acțiunile pe care aceștia le întreprind. Mesajele negative, criticile, în primul rând venite din partea părinților, dăunează stimei de sine a copiilor, și implicit, afectează personalitatea lor în dezvoltare.

Stima de sine crește atunci când copiii ajung să vadă că ceea ce fac contează pentru ceilalți. Un simplu ajutor în casă, făcând o temă sau un proiect pentru școală care le oferă satisfacție – o notă bună, cunoștințe noi -, sau pur și simplu ajutând pe cineva care se revanșează cu un mulțumesc și un zâmbet sincer, toate aceste acțiuni amabile ajută la creșterea stimei de sine și a sentimentelor pozitive, care fac lumea mai bună și mai frumoasă în jurul lor.

Cartea, Povești ca să te iubești mai mult, este alcătuită din versiuni moderne ale unor povești tradiţionale din diferite culturi și le oferă tuturor o călătorie amuzantă, plină de imaginație, în adâncul propriului suflet.

Povești ca să te iubești mai mult, de Álex Rovira și Francesc Miralles. Cultivă respectul de sine | Humanitas Junior

Ce spun autorii despre carte:

„Ne-am hotărât sa publicăm cartea de față pentru ca părinții să poată împărtăși cu copiii lor aceste povești menite să-i facă să reflecteze asupra valorii personale și asupra dreptului de a fi fericiți așa cum sunt, nu așa cum se așteaptă lumea să fie. Fiecare dintre aceste povești ilustrează un aspect important al procesului de edificare a stimei de sine, care, ca un far călăuzitor, le va arăta celor mici calea de urmat pentru a deveni adulți siguri pe ei, independenți și toleranți – față de sine și faţă de ceilalți.   Îți mulțumim că ne ajuți să sădim semințele unei lumi mai frumoase, mai bune și mai responsabile.“ — ÁLEX ROVIRA, FRANCESC MIRALLES

Povești ca să te iubești mai mult include un ghid al celor 12 chei ale stimei de sine la copii, fiind și o carte terapeutică totodată pentru că ne ajută atât pe noi adulții, cât și pe cei mici să ne întărim stima de sine. În plus, acest aspect al stimei de sine este benefic pentru copii, fiind cea mai bună armă de apărare împotriva bullying-ului.

Povestioarele sunt explicate cu ajutorul acestui ghid, imediat după parcurgerea lor, astfel încât textul și mesajele transmise să fie înțelese chiar și de către cei mici. Pe baza povestioarelor pot exista diverse discuții care vor curge de la sine și cu siguranță fiecare va avea ceva de învățat din ele într-un final.

Ilustrațiile sunt create de Raquel Díaz Reguera, ilustrații care dau un farmec aparte acestei cărți cu un subiect sensibil și hrănitor pentru suflet. Traducerea în limba română este realizată de Raluca Popescu.

Vârsta recomandată: 8 ani +

Unde o găsiți online?  Pe libhumanitas.ro, carturesti.ro, librarie.netlibris.ro

Povești ca să te iubești mai mult, de Álex Rovira și Francesc Miralles. Cultivă respectul de sine | Humanitas Junior

Călătoria lui Olle pe schiuri de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor
libhumanitas.ro editura-arthur.ro%20

Articol scris de Mădălina Păun

În momentul în care deschizi o carte ilustrată pentru copii, ai pășit în altă lume, diferită de cea a adulților. Ești absorbit de frumusețea lumilor creionate în culori de către scriitori și ilustratori talentați, apoi întâlnești eroi fantastici alături de care orice e posibil. De la Ilene Cosânzene până la dragoni și înapoi. Mi-au plăcut dintotdeauna poveștile, însă acum, adult fiind, mamă a două comori, cărțile pentru copii m-au vrăjit de-a dreptul.

Fii primul care lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.