Călătoreşte pe toate continentele în 50 de basme clasice și legende, cunoscute sau inedite, cu animale fantastice şi năzdrăvane, care ne oferă cele mai iscusite lecţii de viaţă!
De la îndrăgitele poveşti europene precum Răţuşca cea urâtă, Privighetoarea sau Cei trei purceluşi şi până la basmele şi legendele din Asia, din ţările Americii de Sud, ale Africii ori din Australia şi Oceania, o vastă panoramă culturală se deschide dinaintea ochilor oricărui copil dornic să cunoască lumea.
Știați de ce nu are ursul coadă? Ei, poate mai țineți minte versiunea autorului român, Ion Creangă (1837 – 1889), dar cu siguranță, povestea irocheză din America de Nord nu ne este atât de cunoscută nouă, europenilor.
Multe alte basme și legende din lumea întreagă, atent selectate de Angela McAllister pentru acestă carte-antologie, frumos realizată, așteaptă să fie citite: Cum și-a căpătat cangurul marsupiul (Australia), Emu și curcanul (Australia), Petrecere în cer (Mexic), Cântecul tatuului (Bolivia), Broscuța din pârâu (Peru), Prima ciocănitoare (poveste amerindiană), Iepurele și omul din Lună (Canada), De ce are rândunica coada despicată (poveste amerindiană), Elefantul și orbii (India), Țara șoarecilor (Tibet), De ce nu are meduza oase (Japonia).
Ilustratoarea de origine română, Aitch, aduce la viaţă poveştile şi le sporește magia prin minunatele desene, care încântă privirea oricărui copil și adult.
Și de această dată, Editura Humanitas a editat o carte de excepție, atât prin conținutul cărții, cât și prin calitatea printării acesteia. Ți-e mai mare dragul să o citești împreună cu copiii!
De Angela McAllister, mai puteți citi copiilor o poveste frumoasă despre magie, imaginație și inocența copilăriei: Leon și Tărâmul de la Mijloc. Sau, povești de Halloween, Povești cu căpcăuni și vrăjitoare. 50 de basme și legende din lumea întreagă.
Fii primul care lasă un comentariu