Povești muzicale: Anotimpurile și Spărgătorul de nuci. Acordurile muzicii lui Vivaldi și Ceaikovski | Editura Litera

Povești muzicale: Anotimpurile și Spărgătorul de nuci – Acordurile muzicii lui Vivaldi și Ceaikovski | Editura Litera

Ce surpriză frumoasă, să văd aceste două cărți cu sunete, din colecția Povești muzicale (The Story Orchestra), acum cu textul tradus în limba română de Laura Frunză, la Editura Litera!

Despre cartea “Anotimpurile” (Four Seasons in One Day: Press the Note to Hear Vivaldi’s Music) pot să vă spun că este absolut minunată. O avem în limba engleză. Coperta este cartonată – cu inserții de auriu, paginile sunt simple, normale, având pe fiecare dintre ele câte o zonă/cerc cu o notă muzicală, pe care trebuie apăsat. Astfel, vom atinge prin presare coperta de final, pe care se află butoanele de sunet – asemănător cu mecanismul de la cartea “Ferma vorbitoare“, de la editura Litera, dacă vă este cunoscută, fără a fi necesar să activați sunetul de pe fiecare pagină în parte, bineînțeles.

Personajele cărților sunt antrenate într-o poveste, menită să ne aducă la cunoștință informații de cultură muzicală. Ilustrațiile cărților muzicale sunt realizate de Jessica Courtney-Tickle, o tânără ilustratoare din Londra.

Update: Acum că am în biblioteca personală una dintre cărțile sonore traduse în română, pot să vă spun că, acestea de la Editura Litera, au aceeași calitate ca și a celor în engleză. Chiar și coperta are o anumită textură și inserții aurii.

Povești muzicale: Spărgătorul de nuci, Katy Flint și Jessica Courtney-Tickle - Editura Litera

ANOTIMPURILE

Text și ilustrații: Jessica Courtney-Tickle
Traducere: Laura Frunză

De la trilurile din zori până la fulgii de nea de la apus, Eliza și cățelul ei călătoresc prin toate cele patru anotimpuri într-o singură zi.

Apasă nota muzicală de pe fiecare pagină pentru a asculta cum prinde viață povestea în acordurile celor patru Anotimpuri ale lui Vivaldi, apoi ascultă din nou toate fragmentele la finalul cărții.

Unde o găsiți online? Pe libhumanitas.ro, litera.ro, carturesti.ro, libris.roemag.ro.

SPĂRGĂTORUL DE NUCI

Adaptarea textului: Katy Flint
Ilustrații: Jessica Courtney-Tickle
Traducere: Laura Frunză

Urmărește aventura magică a Clarei în această repovestire după libretul clasic de balet compus de Piotr Ilici Ceaikovski. Privește-i pe Spărgătorul de nuci și pe Regele Șoarecilor cum se luptă, întâlnește-o pe Zâna Dulciurilor și călătorește spre Tărâmul de Zahăr, unde te așteaptă lucruri minunate și palpitante…

Apasă nota muzicală de pe fiecare pagină pentru a asculta cum povestea prinde viață în acordurile muzicii lui Ceaikovski din Spărgătorul de nuci, apoi ascultă din nou toate sunetele la finalul cărții.

Citește mai multe depre carte și vezi imagini din interior, aici.

Unde o găsiți online?  Pe litera.ro, libris.roemag.rocartepedia.rocarturesti.ro.
Călătoria lui Olle pe schiuri de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor carturesti.ro%20
editura-arthur.ro%20

Articol scris de Mădălina Păun

În momentul în care deschizi o carte ilustrată pentru copii, ai pășit în altă lume, diferită de cea a adulților. Ești absorbit de frumusețea lumilor creionate în culori de către scriitori și ilustratori talentați, apoi întâlnești eroi fantastici alături de care orice e posibil. De la Ilene Cosânzene până la dragoni și înapoi. Mi-au plăcut dintotdeauna poveștile, însă acum, adult fiind, mamă a două comori, cărțile pentru copii m-au vrăjit de-a dreptul.

Fii primul care lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.