Aniversare Roald Dahl 100 de ani de la nastere

100 de ani de la nașterea lui Roald Dahl

“So, please, oh please, we beg, we pray, go throw your TV set away, and in its place you can install, a lovely bookcase on the wall.” – Roald Dahl

Luna septembrie marchează 100 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai renumiți scriitori de succes pentru copii, Roald Dahl.

Curiozități

Născut în Țara Galilor (Wales) în 13 septembrie 1916, din părinți norvegieni, Roald Dahl a fost el însuși un gigant, având 1.96 metri.

A servit Royal Air Force, pe parcursul celui de Al Doilea Război Mondial în urma căruia a devenit pilot.

În timpul în care a lucrat la ambasada britanică din Washington D.C, a început să scrie.

A fost căsătorit cu actrița americană Patricia Neal, câștigătoare a premiului Oscar, împreună cu care a avut 5 copii.

Operele sale caritabile în domeniile neurologiei, hematologiei și de alfabetizare au fost continuate de fundația sa Roald Dahl Foundation.

Roald Dahl a scris scenariul celui de al 5-lea film din seria James Bond – You only live twice din anul 1967.

roald-dahl

Roald Dahl

The Times, influentul ziar, l-a numit unul dintre cei mai citiți scriitori pe plan internațional, cu o importantă influență asupra scriitorilor generației noastre, cel care a știut să facă să vibreze acea linie fină dintre comic și grotesc, făcându-le să se întrepătrundă.

Cărțile lui, dintre care Marele Uriaș Prietenos, Matilda, Vrăjitoarele, James și piersica uriașă, Fabrica de ciocolată a lui Charlie, Charlie și Marele Ascensor de Sticlă sunt adorate de copiii din toată lumea, fiind realizate și scenarii de film după acestea.

Povestirile pentru adulți și adolescenți ale acestui talentat scriitor au devenit bestseller-uri în mai multe limbi.

Evenimente Roald Dahl 100

Țara Galilor a pregătit diverse evenimente și activități în școli şi muzee, atât pe parcursul anului 2016  cât și în luna septembrie în special.

Walt Disney Pictures sărbătorește în luna septembrie, cei 100 de ani de la nașterea lui Roald Dahl, prin lansarea noului film, Marele Uriaș Prietenos, al cărui scenariu stă la baza cărții cu același nume. Steven Spielberg este directorul filmului.

BFG - Marele Uriaș Prietenos - Walt Disney Pictures

BFG – Marele Uriaș Prietenos – Walt Disney Pictures

Editura Puffin celebrează Roald Dahl 100 prin publicarea unei frumoase cutii cu cele mai frumoase 10 cărți pentru copii ale sale. Cel mai posibil, librăriile online, okian și elefant vor face posibilă comandarea sa.

roald-dahl-box-aniversar-100

Roald Dahl – Box aniversar Puffin Books

*Sursă biografie: Wikipedia

Călătoria lui Olle pe schiuri de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor
editura-arthur.ro%20

Articol scris de Mădălina

În momentul în care deschizi o carte ilustrată pentru copii, ai pășit în altă lume, diferită de cea a adulților. Ești absorbit de frumusețea lumilor creionate în culori de către scriitori și ilustratori talentați, apoi întâlnești eroi fantastici alături de care orice e posibil. De la Ilene Cosânzene până la dragoni și înapoi. Mi-au plăcut dintotdeauna poveștile, însă acum, adult fiind, mamă a două comori, cărțile pentru copii m-au vrăjit de-a dreptul.

Fii primul care lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.