Scrisoarea, de Irene Verdú și ilustrații de Verónica Aranda - Editura Cartemma

Scrisoarea, de Irene Verdú și ilustrații de Verónica Aranda – Editura Cartemma

Într-o zi, o scrisoare purtată de vânt aterizează pe capul unui motan singuratic, care declară că este mai mult decât fericit astfel.

Scrisoarea, din păcate, nu mai are expeditor și nici destinatar. Ploaia a șters tot, făcând suspansul și mai mare. El a primit o scrisoare? El ?! Dar cum este posibil? Cine se gândește la el, cine îi scrie “te iubesc”? Oh, doamne! Cineva îl iubește și el trebuie să afle negreșit cine.

Astfel că, plin de fericire în sufletul nu demult pustiit, începe în aventura cunoașterii amabilității, bucuriei și iubirii.

Scrisoarea, de Irene Verdú și ilustrații de Verónica Aranda - Editura Cartemma

O idee foarte drăguță prin care le arătăm copiilor, și nu numai, bucuria de apartenență, starea de bine atunci când știm că cineva se gândește la noi, sau că, de ce nu (?!), contăm pentru cineva. Gândurile pozitive și fericirea merg mână-n mână și ne inundă sufletul cu bucurie. Avem nevoie de oameni în jurul nostru, avem nevoie de iubire, iar singurătatea nu este o opțiune sănătoasă.

Ilustrațiile viu colorate sunt create de Verónica Aranda. Cartea a primit Premiul Algar pentru frumoasele ilustrații.

Coperta este cartonată, iar paginile sunt lucioase.

Din categoria “scrisori rătăcite”, mai puteți citi cartea Scrisoarea de la Moș Crăciun, de Yukiko Tanno și ilustrații de Mako Taruishi – Editura Portocala Albastră (2023).

Scrisoarea, de Irene Verdú o găsiți pe cartemma.ro.
Călătoria lui Olle pe schiuri de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor carturesti.ro%20
editura-arthur.ro%20

Articol scris de Mădălina Păun

În momentul în care deschizi o carte ilustrată pentru copii, ai pășit în altă lume, diferită de cea a adulților. Ești absorbit de frumusețea lumilor creionate în culori de către scriitori și ilustratori talentați, apoi întâlnești eroi fantastici alături de care orice e posibil. De la Ilene Cosânzene până la dragoni și înapoi. Mi-au plăcut dintotdeauna poveștile, însă acum, adult fiind, mamă a două comori, cărțile pentru copii m-au vrăjit de-a dreptul.

Fii primul care lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.