Scrisoarea de la Moș Crăciun, de Yukiko Tanno și ilustrații de Mako Taruishi - Editura Portocala Albastră

Scrisoarea de la Moș Crăciun, de Yukiko Tanno și ilustrații de Mako Taruishi – Editura Portocala Albastră

Scrisoarea de la Moș Crăciun este o carte frumoasă pentru copii, jucăușă și nostimă, încărcată cu acel ceva magic din preajma sărbătorilor de iarnă.

Acțiunea poveștii lui Yukiko Tanno se petrece în pădure, acolo unde un șoricel poștaș pleacă prin nămeți să împartă scrisorile pentru animăluțele vecine. Din păcate, oh vai! Șoricel se împiedică și scapă scrisorile in zăpadă. Una dintre ele se udă iar partea destinatarului nu se mai deslușește. Doar expeditorul e recunoscut. Însuși Moș Crăciun!

Astfel începe o aventură de recunoaștere a personajului desenat. Toate animalele consideră că fularul, căciula, geanta și cizmulițele din desen par că se potrivesc cu vestimentația lor, însă doar unul dintre ei are toate piesele. Cine să fie oare și ce a scris Moș Crăciun în scrisoare? 🎅

Ilustrațiile sunt create de Mako Taruishi, foarte frumoase de altfel, perfecte pentru a intra în atmosfera aceea de iarnă și de sărbătoare.

Traducerea din limba japoneză este realizată de către Andreea Sion.

Alte cărți frumoase ale literaturii japoneze pentru copii, găsiți pe blog – aici.

Cartea este răsfoită aici:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Book Style (@bookstyle.ro)

Călătoria lui Olle pe schiuri de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor carturesti.ro%20
editura-arthur.ro%20 editura-arthur.ro%20

Articol scris de Mădălina

În momentul în care deschizi o carte ilustrată pentru copii, ai pășit în altă lume, diferită de cea a adulților. Ești absorbit de frumusețea lumilor creionate în culori de către scriitori și ilustratori talentați, apoi întâlnești eroi fantastici alături de care orice e posibil. De la Ilene Cosânzene până la dragoni și înapoi. Mi-au plăcut dintotdeauna poveștile, însă acum, adult fiind, mamă a două comori, cărțile pentru copii m-au vrăjit de-a dreptul.

Fii primul care lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.