Simfonia sălbatică, de Dan Brown | Editura Rao - carte interactivă cu aplicație muzicală

Simfonia sălbatică, de Dan Brown și Susan Batori | Editura Rao

Simfonia sălbatică, de Dan Brown și Susan Batori | Editura Rao Votul meu: 4.5 din 5

Simfonia sălbatică este o carte ilustrată unică foarte amuzantă, în care Maestrul Șoricel, ținând plin de încredere bagheta în mână, îi invită pe cititori să-i viziteze, împreună cu el, pe prietenii săi din lumea animalelor, de la gheparzi și canguri la elefanți și balene albastre.

Ilustrațiile sunt realizate de Susan Batori cu mult umor, iar textul conține numeroase indicii și enigme pentru cititorii de toate vârstele, Dan Brown păstrând enigmele cu care ne-a obișnuit în cărțile sale bestseller pentru adulți, chiar și în această carte destinată copiilor: trebuie să fiți foarte atenți pe fiecare pagină unde se ascund diverse litere, cu ajutorul cărora aplicația de telefon pe care o veți descărca, după cum veți citi și mai jos, va reda compoziții muzicale.

Simfonia sălbatică, de Dan Brown - Editura Rao

Salutul păsărelelor

Simfonia sălbatică, de Dan Brown - Editura Rao

Pisicuțele năzdrăvane

Textul este în versuri cu rime foarte bune. Îmi place cum au fost traduse în limba română – mai rar așa ceva. Traducerea și adaptarea în limba română sunt realizate de Adriana Bădescu.

La finalul fiecărei poezii, Dan Brown ne captează atenția cu câte o frază (sfat, concluzie) menită să ne dezvoltăm emoțional.

Simfonia sălbatică, de Dan Brown | Editura Rao - carte interactivă cu aplicație muzicală - instrumente muzicale

Instrumentele muzicale

Simfonia sălbatică, de Dan Brown | Editura Rao - carte interactivă cu aplicație muzicală - instrumente muzicale

Cartea cuprinde un pliant la final

Simfonia sălbatică, de Dan Brown - Editura Rao

Versuri Salutul păsărelelor, de Dan Brown – Traducere Adriana Bădescu

Copiii și adulții se pot bucura de această carte citind-o în mod obișnuit sau pot alege să asculte compozițiile muzicale originale în timp ce citesc – câte una pentru fiecare animal – utilizând o aplicație interactivă pe mobil, care folosește realitatea augmentată pentru a reda instantaneu melodia corespunzătoare pentru fiecare pagină atunci când camera unui telefon mobil este ținută peste ea.

Aplicația mobilă o puteți descărca gratuit scanând un cod QR aflat pe prima pagină a cărții sau accesând direct www.wildsymphony.com.

Coperta cărții este cartonată – o copertă destul de dură, groasă (din nou, mai rar așa ceva în ultima perioadă a anului când calitatea printului cărților a scăzut), paginile lucioase nu foarte subțiri, iar spre final paginile se vor deschide într-un pliant care conține toată orchestra personajelor.

Unde o găsiți online? Pe bookstyle.ro, carturesti.ro, cartepedia.ro, libris.ro
Simfonia sălbatică, de Dan Brown - Editura Rao

Detaliu copertă – print – Simfonia sălbatică, de Dan Brown – Editura Rao

Simfonia sălbatică, de Dan Brown - Editura Rao

Detaliu copertă – print – Simfonia sălbatică, de Dan Brown – Editura Rao

Călătoria lui Olle pe schiuri de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor
editura-arthur.ro%20 editura-arthur.ro%20 carturesti.ro%20

Articol scris de Mădălina Păun

În momentul în care deschizi o carte ilustrată pentru copii, ai pășit în altă lume, diferită de cea a adulților. Ești absorbit de frumusețea lumilor creionate în culori de către scriitori și ilustratori talentați, apoi întâlnești eroi fantastici alături de care orice e posibil. De la Ilene Cosânzene până la dragoni și înapoi. Mi-au plăcut dintotdeauna poveștile, însă acum, adult fiind, mamă a două comori, cărțile pentru copii m-au vrăjit de-a dreptul.

Fii primul care lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.