Simsala Grimm, desene animate Minimax, Povești Frații Grimm

Simsala Grimm – Desene animate pentru copii, pe canalul Minimax

Un serial de desene animate potrivit pentru toți copiii (dar și pentru noi cei mai mari, de ce nu?!). Mie, personal, îmi face plăcere să urmăresc aceste desene ori de câte ori am ocazia să dau de ele pe canalul de desene animate Minimax. (hah! canalul este pus la favorite).

Introducerea desenelor animate pentru copii Simsala Grimm spune așa:

Cu mult timp în urmă, când miracolele erau încă realitate, au existat cuvinte magice care deschideau porțile spre tărâmul de basm al Simsalei, acel loc magic unde trăiau toți eroii celebri și de unde vin toate basmele.

De îndată ce spunem cuvintele magice “Simsa … Simsala … Simsala Grimm”, cartea de basme se deschide și ne oferă o nouă aventură captivantă cu Doc Croc și Yoyo, cele 2 personaje care ne însoțesc în aventură de fiecare dată.

Timp de aproape 15 ani, seria animată de succes Simsala Grimm a adus bucurie inimilor copiilor din întreaga lume. Cele 52 de episoade povestesc în manieră nouă, foarte reconfortantă și potrivită pentru copii, poveștile Fraților Grimm, în principal, vechile basme europene, basmele lui Wilhelm Hauff și Bechstein.

Simsala Grimm – Mica Sirenă

Mica sirenă este povestea scrisă de autorul danez Hans Christian Andersen despre o tânără sirenă care dorește să renunțe la viața ei în mare și identitatea ei ca sirenă pentru a câștiga un suflet uman.

Simsala Grimm – Bătrânul Sultan

Povestea unui câine bătrîn și credincios scrisă de Frații Grimm. Într-o zi stăpânul lui Sultan decide că, câinele a devenit prea bătrân pentru a fi util și dorește să scape de el. Din fericire, Sultan are un prieten, lupul, care are un plan să-l ajute.

Simsala Grimm – Cei patru frați iscusiți

Cei patru frați iscusiți este o altă poveste scrisă de Frații Grimm. Un bătrân tată sărac își trimite copiii să învețe meserii. Fiecare întâlnește câte un bărbat de la care trebuie să învețe ceea ce știu să facă cel mai bine. Astfel, cel mai mare fiu a devenit hoț, al doilea astronom, al treilea vânător, al patrulea croitor. Când se întorc, tatăl lor îi pune la încercare.


Programul desenelor Simsala Grimm îl găsiți pe site-ul Minimax.

Sursa video-urilor animate: Youtube – Canalul Old Good Music, unde găsiți un playlist cu multe alte desene animate pentru copii.

Călătoria lui Olle pe schiuri de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor
libhumanitas.ro editura-arthur.ro%20

Articol scris de Mădălina

În momentul în care deschizi o carte ilustrată pentru copii, ai pășit în altă lume, diferită de cea a adulților. Ești absorbit de frumusețea lumilor creionate în culori de către scriitori și ilustratori talentați, apoi întâlnești eroi fantastici alături de care orice e posibil. De la Ilene Cosânzene până la dragoni și înapoi. Mi-au plăcut dintotdeauna poveștile, însă acum, adult fiind, mamă a două comori, cărțile pentru copii m-au vrăjit de-a dreptul.

Fii primul care lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.