Supa bunicului, de Eiko Kadono și Satomi Ichikawa | Editura Cartea Copiilor

Supa bunicului, de Eiko Kadono și Satomi Ichikawa | Editura Cartea Copiilor

Un bunic rămas singur după pierderea soției sale își amintește de gustoasa supă cu perișoare făcută de aceasta. Ce bună ar fi, ce mult ar vrea să mănânce din nou acea supă! Oare ar putea s-o facă singur?

Ce trebuie să știți despre cartea “Supa bunicului”?

– cartea începe cu “după ce bunica a murit, bunicul a rămas singur”. Tema morții poate să fie, sau nu, pe placul vostru în funcție de momentul în care sunteți pregătiți să abordați cu copiii subiectul acesta. Puteți foarte bine să evitați prima frază și să considerăm că bunica e plecată la băi/magazin/nepoți/etc, iar bunicul a rămas singur acasă să se gospodărească.

– povestea are un aer pozitiv totuși: bunicul cântă, gătește, încearcă în fiecare zi să facă o supă la fel de delicioasă ca a soției, de care a fost și este mândru în continuare. Acceptarea sorții și mersul înainte al vieții este un subiect pe care noi adulții îl descoperim în această carte.

Supa bunicului, de Eiko Kadono și Satomi Ichikawa | Editura Cartea Copiilor

– apar pe rând șoricei, o pisică, un cățeluș și…mulți mulți copii la masă, ghidați spre casa bătrânelului, de mirosul îmbietor al supei de perișoare.

– iubirea pare a fi ingredientul principal adăugat în supă, iubirea pentru ceea ce facem, iubirea pentru cei dragi, bunicul fiind încântat să gătească pentru cei care poftesc la masă. De fiecare dată gătește cu și mai mult entuziasm, și de fiecare dată lui îi rămâne o porție mică de supă, dar e mereu încântat să știe că ceilalți de la masă s-au săturat, asemenea unui părinte, căci așa sunt de fapt părinții, nu?! Se satură doar văzându-și copiii că mănâncă bine, ei în primul rând.

Supa bunicului, de Eiko Kadono și Satomi Ichikawa | Editura Cartea Copiilor

Supa bunicului, de Eiko Kadono și Satomi Ichikawa | Editura Cartea Copiilor

– cuvintele au o anumită repetitivitate, chiar și unele fraze se repetă des până la finalul cărții. Acest lucru este nemaipomenit pentru a capta atenția copilului și bineînțeles îl poate ajuta să participe la completarea frazelor, astfel încât dezvoltarea limbajului are numai de câștigat.

– cântecul bunicului se repetă și pe măsură ce ajungem la finalul cărții se tot adaugă versuri. Așadar putem să cântăm aceste versuri când ajungem la ele, nu doar să le citim copiilor.

– pe spatele cărții se află rețeta supei de perișoare.

– ilustrațiile create de Satomi Ichikawa sunt foarte frumoase, minunate chiar.

– coperta este cartonată, iar paginile interioare sunt lucioase.

Unde găsiți cartea online? Pe carteacopiilor.rolibris.ro, librarie.net, emag.ro, carturesti.ro
Călătoria lui Olle pe schiuri de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor Carti romana engleza Harry Potter, carte ilustrata Harry Potter, editie de colectie, cadou Harry Potter carturesti.ro%20

Articol scris de Mădălina Păun

În momentul în care deschizi o carte ilustrată pentru copii, ai pășit în altă lume, diferită de cea a adulților. Ești absorbit de frumusețea lumilor creionate în culori de către scriitori și ilustratori talentați, apoi întâlnești eroi fantastici alături de care orice e posibil. De la Ilene Cosânzene până la dragoni și înapoi. Mi-au plăcut dintotdeauna poveștile, însă acum, adult fiind, mamă a două comori, cărțile pentru copii m-au vrăjit de-a dreptul.

Fii primul care lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.