Trandafirii din Mexic, de Pam Muñoz Ryan. Editira Arthur - roman istoric

Trandafirii din Mexic, de Pam Muñoz Ryan. Un nou roman pentru copii, în pregătire la Editura Arthur

Editura Arthur pregătește un nou roman pentru copii, Trandafirii din Mexic, în colecția Violet History, scris de Pam Muñoz Ryan. Titlul cărții în limba engleză este “Esperanza Rising “.

Sinopsis

Uneori se poate întâmpla ca totul să se năruiască, atunci când ți-e lumea mai dragă, și de pe cele mai înalte culmi să ajungi în cele mai întunecate abisuri.

Demult, la El Rancho de las Rosas, Esperanza ducea o viață cât se poate de privilegiată: locuia într-o casă mare, avea rochii minunate, păpuși de porțelan, servitoare care erau mereu la dispoziția ei și o familie care o iubea nespus.

Acum locuiește cu mama și cu alți oameni într-o baracă mică și înghesuită dintr-o tabără de lucru din California și trebuie să învețe să ia totul de la zero. (Sursa: www.editura-arthur.ro)

Pam Muñoz Ryan a scris peste patruzeci de cărți pentru tineri, inclusiv cărți ilustrative (picture books), cărți pentru preșcolari și adolescenți. A primit numeroase premii precum: NEA pentru drepturile omului și drepturile civile, premiul literar Virginia Hamilton pentru literatura multiculturală și Premiul Jeremiah Ludington (EBMA) acordat pentru cărțile cu aport educațional – premiul a fost câștigat și de Kate DiCamillo. Ea este, de asemenea, candidatul în 2018 în SUA pentru Premiul Internațional Hans Christian Andersen.

Romanul ei, Trandafirii din Mexic, a fost conceput ca o piesă de teatru pentru Teatrul de Copii din Minneapolis și a fost recompensat cu Medalia Belpré.

Cartea se poate comanda de pe site-ul Editurii Arthur, libris.ro, cartepedia.ro, carturesti.ro.

Călătoria lui Olle pe schiuri de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor
libhumanitas.ro editura-arthur.ro%20

Articol scris de Mădălina

În momentul în care deschizi o carte ilustrată pentru copii, ai pășit în altă lume, diferită de cea a adulților. Ești absorbit de frumusețea lumilor creionate în culori de către scriitori și ilustratori talentați, apoi întâlnești eroi fantastici alături de care orice e posibil. De la Ilene Cosânzene până la dragoni și înapoi. Mi-au plăcut dintotdeauna poveștile, însă acum, adult fiind, mamă a două comori, cărțile pentru copii m-au vrăjit de-a dreptul.

Acest articol are 1 comentariu
  1. Pingback: Pictează vântul, de Pam Muñoz Ryan – Book Style

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.