Tu ești mămica mea?, de P.D. Eastman | Vlad și cartea cu Genius

Tu ești mămica mea?, de P.D. Eastman. În căutarea mamei | Vlad și Cartea cu Genius

După ce am căutat-o destul de mult timp pe sora cea mică din Asae și sora ei cea mică (Yoriko Tsutsui, Akiko Hayashi – Editura Cartea Copiilor), a venit rândul să o căutăm cu sufletul la gură pe mămica puiului din Tu ești mămica mea?, de P.D. Eastman. Aceasta este lectura noastră preferată în timp ce stă copilul la oliță (2 ani), sau în orice moment al zilei când își aduce aminte de personajele cărții, “piu și pisoi”.

Tu ești mămica mea?, de P.D. Eastman | Vlad și cartea cu Genius

În ultima vreme ne place foarte mult această carte cu aer detectivistic, în care puișorul își caută mămica după ce apare din ou și își dă seama că aceasta nu este în cuib. Este hotărât să plece în căutarea mamei., fiind sigur că are una. După ce se întâlnește cu diverse animăluțe (pisoi, vaca, câine, găină) și vehicule (avion, vapor, rablă, excavator) și descoperă în același timp ce este lumea înconjurătoare și teama, puiul ajunge teafăr înapoi în cuib, alături de mămica sa.  Așadar, finalul este unul fericit – în toată aventura sa în afara cuibului, puiul de pasăre descoperă lumea, frica, dar și fericirea.

Vârsta recomandată de mine este de la 1 an și jumătate în sus. Textul este scurt, imaginile sunt simple, clare și explicite (cum ajunge puiul jos din cuib, pe pământ, etc), limbajul este unul adecvat vârstelor mici, cu repetiții ale unor cuvinte și chiar propoziții întregi.

Ediția noastră este cartonată, cu pagini mate – un print foarte bun. Cartea este editată și în format paperback, cu copertă moale. Traducerea din limba engleză este realizată de Vlad Zografi.

Tu ești mămica mea?, de P.D. Eastman | Vlad și cartea cu Genius

Câteva lucruri interesante despre autor, pe care le găsim și pe site-ul editurii:

Philip Dey „Phil” Eastman (1909 – 1986) a fost un scenarist, ilustrator și autor de cărți pentru copii american.
A lucrat mulți ani pentru studiourile de animație Disney și Warner Bros. Înrolându-se în armată în 1943, îl întâlnește pe Theodor Geisel, cel care va deveni cunoscut mai târziu sub numele de Dr. Seuss. După război, cei doi au colaborat la diverse proiecte.

În 1954, Geisel își invită prietenul să scrie pentru noul imprint creat de el la Random House: Beginner Books. Seria de cărți pentru primele lecturi se deschide în 1957 cu The Cat in the Hat a lui Dr. Seuss. Eastman va publica în această serie mai multe cărți care vor deveni cunoscute și iubite în întreaga lume: Are You My Mother?, Go, Dog. Go!, Sam and the Firefly, The Best Nest.

Unde o găsiți online? Pe editura-arthur.ro, cartepedia.ro, carturesti.ro, libris.ro, elefant.ro, elefant.md.

Tu ești mămica mea?, de P.D. Eastman | Vlad și cartea cu Genius

Articol scris de Mădălina Păun

În momentul în care deschizi o carte ilustrată pentru copii, ai pășit în altă lume, diferită de cea a adulților. Ești absorbit de frumusețea lumilor creionate în culori de către scriitori și ilustratori talentați, apoi întâlnești eroi fantastici alături de care orice e posibil. De la Ilene Cosânzene până la dragoni și înapoi. Mi-au plăcut dintotdeauna poveștile, însă acum, adult fiind, mamă a două comori, cărțile pentru copii m-au vrăjit de-a dreptul.

Fii primul care lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.