Un mieluț la cină, de Steve Smallman și Joëlle Dreidemy - Editura Cartemma

Un mieluț la cină, de Steve Smallman și Joëlle Dreidemy – Editura Cartemma

Poftiți la cină! Scapă cine poate! Ei, nu chiar, căci nu este o poveste de groază, ci una drăgălașă pentru copii, cu un miel și un lup simpatic – deși pare să aibă gânduri ascunse și nemiloase, legate de mieluțul care ajunge la ușa lui cu vizor în formă de inimioară, tocmai în momentul în care se decidea ce ar pofti să mănânce la cină. De supă de legume, parcă e sătul! Dar, numai supă are și totuși ceva mai consistent i-ar plăcea de minune: poate chiar o tocăniță de miel.

Dacă Lupul cel Mare, al lui Nadine Brun Cosme și Olivier Tallec, este ilustrat mâncând portocale și citind cărți, bătrânul lup al lui Steve Smallman este ilustrat de Joëlle Dreidemy purtând o vestă și șosete în culori pastelate. E imposibil să nu-ți fie simpatic!

Un mieluț la cină, de Steve Smallman și Joëlle Dreidemy - Editura Cartemma

În timp ce mieluțul se încălzește la căldura emanată de șemineu, lupul caută de zor o rețetă cu miel. Daaar, mieluțului îi este foame, iar lupul se gândește că nu poate să mănânce un miel înfometat, apoi sughiță și nici astfel nu ar fi frumos să-l pape pentru că ar face o indigestie de toată frumusețea … și tot așa, până când lupul îl ține în brațe pe mieluț, sperând că-și va reveni, și își dă seama că nu și-a ținut niciodată prada în brațe și …parcă e un sentiment plăcut să fie îmbrățișat la rândul său.

Un mieluț la cină, de Steve Smallman și Joëlle Dreidemy - Editura Cartemma

Un mieluț la cină este o poveste simpatică pentru copiii preșcolari, despre prietenia dintre un lup și un mieluț, prietenie care pare aproape imposibilă la prima vedere. Un subiect care poate să fie abordat cu copiii, poate un pic mai mari, ar fi acela despre judecarea persoanelor după aparențe. Orice este posibil în această viață, cu voință multă și curaj, mai ales schimbarea unor mentalități preconcepute!

Un mieluț la cină vine la pachet cu atât de mult umor, încât îi va captiva pe cei mici de la începutul și până la finalul poveștii. Mie îmi este dragă povestea încă de acum 2 ani, când i-o citeam cu intonație fetiței mele, bebeluș fiind în acea vreme, iar ea râdea atât de firav auzindu-mă și vâzând cum mami se prostește în fața ei cu o carte în care personajele sunt un lup și-un miel.

Cartea o găsiți pe cartemma.ro și bookstyle.ro.
Călătoria lui Olle pe schiuri de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor
libhumanitas.ro editura-arthur.ro%20

Articol scris de Mădălina Păun

În momentul în care deschizi o carte ilustrată pentru copii, ai pășit în altă lume, diferită de cea a adulților. Ești absorbit de frumusețea lumilor creionate în culori de către scriitori și ilustratori talentați, apoi întâlnești eroi fantastici alături de care orice e posibil. De la Ilene Cosânzene până la dragoni și înapoi. Mi-au plăcut dintotdeauna poveștile, însă acum, adult fiind, mamă a două comori, cărțile pentru copii m-au vrăjit de-a dreptul.

Fii primul care lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.