Uriașul egoist, de Oscar Wilde și Anca Smărăndache | Editura Cartier

Uriașul egoist, de Oscar Wilde și Anca Smărăndache | codobelc – Editura Cartier

Uriașul egoist este o poveste scrisă de Oscar Wilde despre iubire, smerenie, mântuire, iubire, copilărie, fericire, singurătate și durere în suflet. Ah, cât de frumos scrie Oscar Wilde! Este o poveste pentru copii, însă abundă de mesaje pentru noi, adulții.

Într-o zi, Uriașul se reîntoarce acasă după câțiva ani în care a stat în vizită la o rudă și găsește în grădina casei sale, aparent abandonată, un grup de copii care se joacă fericiți. Sunetele voioase ale copiilor îl fac pe nesuferitul uriaș să-i alunge din grădina sa, iar odată cu acest lucru iarna se va instala tot mai aprig în curtea și în sufletul său, acum îngrădite de un zid la fel de uriaș, menit să țină departe voia bună și fericirea micuților.

Uriașul egoist, de Oscar Wilde și Anca Smărăndache | Editura Cartier

Absența copiilor, respectiv a inocenței și a bucuriei acestora provoacă suferință grădinii dar și Uriașului, care se simte tot mai singur și mai trist, însă totul se va schimba atunci când, într-o zi, un copil încearcă să ajungă la ramurile unui copac din colțul grădinii unde suflă cel mai tare vântul iernii. Copilul este atât de mic, încât uriașului i se face milă de el și pornește să-l ajute. Acela este momentul în care inima sa este inundată de un nou sentiment, despre care nu avea cunoștință că îl poate simți: iubirea aproapelui. Iar odată cu acest minunat sentiment, bucuria, fericirea și bineînțeles, primăvara, au revenit atât în sufletul său, cât și în grădina sa.

Peste mulți ani, când Uriașul ar spera să-l revadă pe copilul pe care l-a îndrăgit nespus de mult, despre care nu mai știa nimeni nimic de atunci, acesta a revenit acolo, din nou lângă copac, iar voi, împreună cu copiii veți descoperi cine este de fapt acest băiețel și de ce s-a reîntors exact în același loc.

Uriașul egoist, de Oscar Wilde și Anca Smărăndache | Editura Cartier

Ilustrațiile minunate create de către Anca Smărăndache completează atât de frumos textul lui Oscar Wilde, creionând și scoțând în evidență în același timp simplitatea, frumusețea și inocența copiilor, care fac și cea mai înghețată inimă să se topească.

Traducerea din limba engleză aparține Laviniei Braniște.

Povestea, Uriașul egoist, a fost publicată în anul 1888.

Prezenta carte ilustrată aparține colecției codobelc a editurii Cartier. Are coperta cartonată, format mediu, pagini mate și un print foarte bun, de calitate.

Vârsta recomandată: 5 ani +

Unde o găsiți online? Pe carturesti.ro, libris.ro

Uriașul egoist, de Oscar Wilde și Anca Smărăndache | Editura Cartier

Călătoria lui Olle pe schiuri de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor
editura-arthur.ro%20 editura-arthur.ro%20

Articol scris de Mădălina

În momentul în care deschizi o carte ilustrată pentru copii, ai pășit în altă lume, diferită de cea a adulților. Ești absorbit de frumusețea lumilor creionate în culori de către scriitori și ilustratori talentați, apoi întâlnești eroi fantastici alături de care orice e posibil. De la Ilene Cosânzene până la dragoni și înapoi. Mi-au plăcut dintotdeauna poveștile, însă acum, adult fiind, mamă a două comori, cărțile pentru copii m-au vrăjit de-a dreptul.

Fii primul care lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.