Viaţa secretă a marilor scriitori, de Robert Schnakenberg

Niciodată marea literatură n-a fost atât de amuzantă.

Pornind de la William Shakespeare şi ajungând până la Thomas Pynchon, Viaţa secretă a marilor scriitori ne prezintă o serie de portrete scandaloase şi necenzurate ale scriitorilor celebri, încercând să abordeze toate întrebările dificile pe care profesorii de liceu se tem să le pună:

Care-i treaba cu Lewis Carroll şi fetiţele? E adevărat că J. D. Salinger își bea propria urină? Cu câte femei ‒ şi bărbaţi – s-a culcat, de fapt, Lord Byron? Şi cum se face că lui Mark Twain nu-i plăceau copiii?

Viaţa secretă a marilor scriitori - Robert Schnakenberg ISBN 978-606-710-413-4Viaţa secretă a marilor scriitori - Robert Schnakenberg ISBN 978-606-710-413-4

Cartea Viaţa secretă a marilor scriitori este disponibilă pe site-ul Editurii ART, începând cu data de 3 aprilie 2017.

Momentan puteți precomanda cartea și veți intra automat în concursul organizat de Editura ART. Puteți câștiga un premiu care constă într-un pachet de cărți care conține titlurile:

Leagănul pisicii de Kurt Vonnegu

Ajută-l, Doamne, pe copil de Toni Morrison

Un trandafir pentru Emily de William Faulkner

 viata-secreta-a-marilor-scriitori-cover-editura-art-robert-schnakenberg-precomanda

“Dacă e vreo carte pe care chiar vrei s-o citești, dar nu a fost încă scrisă, atunci trebuie să o scrii.” obișnuia să spună Toni Morrison care a devenit celebră și pentru obiceiul ei de a trimite mici cecuri scriitorilor care încă nu atinseseră celebritatea, cu un bileţel fictiv prin care erau anunţaţi că li s-au acordat burse cu ajutorul cărora să-și publice opera.

Viața secretă a marilor scriitori, de Robert Schnakenberg, cu ilustrații de Mario Zucca; traducere din limba engleză și note de Mădălina Vasile.

Viaţa secretă a marilor scriitori - Robert Schnakenberg ISBN 978-606-710-413-4Viaţa secretă a marilor scriitori - Robert Schnakenberg ISBN 978-606-710-413-4

Pentru mai multe detalii despre cartea tradusă în limba română, consultați site-ul Editurii Art.

Pentru mai multe ilustrații interioare, accesați site-ul ilustratorului Mario Zucca.

Călătoria lui Olle pe schiuri de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor carturesti.ro%20
editura-arthur.ro%20

Articol scris de Mădălina Păun

În momentul în care deschizi o carte ilustrată pentru copii, ai pășit în altă lume, diferită de cea a adulților. Ești absorbit de frumusețea lumilor creionate în culori de către scriitori și ilustratori talentați, apoi întâlnești eroi fantastici alături de care orice e posibil. De la Ilene Cosânzene până la dragoni și înapoi. Mi-au plăcut dintotdeauna poveștile, însă acum, adult fiind, mamă a două comori, cărțile pentru copii m-au vrăjit de-a dreptul.

Fii primul care lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.