Viața și aventurile lui Moș Crăciun, de L. Frank Baum | Editura Vellant (ISBN: 978-606-980-053-9)

Viața și aventurile lui Moș Crăciun, de L. Frank Baum | Editura Vellant

Autorul capodoperei Vrăjitorul din Oz recreează legenda magică a lui Moș Crăciun – o versiune originală și plină de imaginație!

„Moș Crăciun trăieşte în Valea Râsetelor, acolo unde se află şi castelul lui imens și întortocheat în care se fac jucăriile. Ucenicii lui, aleşi din rândurile rylilor, ale knookilor, spiridușilor, zânelor şi nimfelor, locuiesc împreună cu el şi toţi sunt cât se poate de ocupaţi, de la sfârșitul unui an până la următorul.”

Viața și aventurile lui Moș Crăciun, de L. Frank Baum | Editura Vellant (ISBN: 978-606-980-053-9)

Povestea lui Moș Crăciun, așa cum ne-o spune Frank Baum, e plină de ființe fantastice și de vitalitate, de acțiune și culoare. Micul Claus crește în mijlocul unei păduri fermecate, printre creaturile ei minunate, de la care învață respectul față de natură și de ritmurile ei. Când descoperă lumea largă, Claus începe să-și dorească arzător să aducă bucurie în sufletele copiilor – și astfel cioplește prima jucărie de lemn. Acest lucru nu e văzut cu ochi buni de către răutăcioșii awgași, așa că pregătiți-vă pentru o înfruntare memorabilă!

Viața și aventurile lui Moș Crăciun, de L. Frank Baum | Editura Vellant (ISBN: 978-606-980-053-9)

Scrisă în 1902 și devenită clasică, povestea lui Frank Baum va delecta copii de toate vârstele, prin ineditul și bogăția sensurilor ei.

Cartea Viața și aventurile lui Moș Crăciun face parte din colecția velan, a editurii Vellant, în care veți găsi cărți pentru copii fascinant ilustrate.

Prezenta ediție este ilustrată de Kadna Anda, fostă studentă a Facultății de Litere din cadrul Universității din București. A lucrat în domeniul publicității, a fost chiar și profesoară de engleză la o grădiniță, dar tot pasiunea pentru desen a fost cea care i-a trasat cariera profesională.

Formatul cărții este unul de 21/21 cm, coperta cartonată, paginile lucioase. Atenție, nu este o carte ilustrată complet! Conține doar câteva ilustrații. Textul este destul de stufos. Așadar, este recomandată de la 5-7 ani în sus, atât pentru copii cât și pentru adolescenți și adulți. Mi-ar fi plăcut ca printul să fie unul mult mai calitativ.

O găsiți pe bookstyle.ro
Călătoria lui Olle pe schiuri de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor carturesti.ro%20
editura-arthur.ro%20

Articol scris de Mădălina

În momentul în care deschizi o carte ilustrată pentru copii, ai pășit în altă lume, diferită de cea a adulților. Ești absorbit de frumusețea lumilor creionate în culori de către scriitori și ilustratori talentați, apoi întâlnești eroi fantastici alături de care orice e posibil. De la Ilene Cosânzene până la dragoni și înapoi. Mi-au plăcut dintotdeauna poveștile, însă acum, adult fiind, mamă a două comori, cărțile pentru copii m-au vrăjit de-a dreptul.

Fii primul care lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.