Watership Down - Richard Adams, Editura Humanitas ISBN: 978-973-50-3862-5

Watership Down – Povestea unor iepurași, scrisă de Richard Adams – Editura Humanitas

Watership Down este una dintre cele mai iubite cărţi ale tuturor timpurilor, tradusă în 50 de limbi şi vândută în peste 50 de milioane de exemplare.

Într-o zonă liniştită din Anglia rurală, unde-şi au sălaşul mai multe familii de iepuri, se arată la un moment dat semnele ameninţătoare ale apropierii oamenilor.

Watership Down - Richard Adams, Editura Humanitas ISBN: 978-973-50-3862-5

Ce şanse vor avea un iepuraş vizionar şi fratele său, dăruit cu toate virtuţile unei căpetenii, să-şi salveze prietenii şi să-şi poarte ceata înspre locuri neumblate de oameni ca să-şi întemeieze noul sălaş?

Şi ce sacrificii vor trebui să facă pentru a şi-l ocroti?

Watership Down - Richard Adams, Editura Humanitas ISBN: 978-973-50-3862-5

Începe o călătorie cum nu le-a mai fost dat sã facã vreodată iepurilor, o adevărată odisee, cu pericole şi ispite la tot pasul, cu îndoieli şi temeri, cu intrigi şi caractere puternice.

Destinaţia: Watership Down, locul ideal, ferit de primejdii, unde iepurii îşi pot duce traiul fără griji. O poveste care a fascinat generaţii întregi de copii şi nu numai.

Watership Down - Richard Adams, Editura Humanitas ISBN: 978-973-50-3862-5

Richard Adams a crescut în Berkshire și a fost fiul unui medic de țară. După ce și-a terminat școala la Oxford, a petrecut șase ani în armată și apoi a intrat în serviciul public.

El a început să scrie inițial povestea Watership Down pentru cele două fiice ale sale, care au insistat să o publice ca o carte.

Watership Down - Richard Adams, Editura Humanitas ISBN: 978-973-50-3862-5

A devenit rapid un mare succes, a prins atât la copii cât și la adulți, și a câștigat Guardian Children’s Fiction Award și Carnegie Medal în 1972.

Richard Adams a scris multe romane și nuvele, inclusiv Shardik și The Plague Dogs.

Watership Down - Richard Adams, Editura Humanitas ISBN: 978-973-50-3862-5

Într-un interviu, Richard Adams spunea că poate această poveste a iepurașilor este puțin cam întunecată, sau asta ar fi reieșit și din faptul că animația din 1978 a cam înspăimântat copiii prin modul de realizare a animației.

BBC și Netflix au anunțat că vor realiza o nouă adaptare a cărții lui Richard Adams, o mini-serie de 4 episoade animate, care vor rula în acest an, 2017. Premiera va avea loc pe BBC One în Marea Britanie, iar în afara UK, vom putea viziona această animație pe Netflix.

“Nu ne va intimida partea întunecată a acestei cărți, dar vizual mini-seria nu va fi atât de brutală și înspâimântătoare.” spune Rory Aitken, producătorul executiv. Mai multe despre noua mini-serie, Watership Down, puteți să citiți aici.

Puteți citi mai multe despre această ediție pe site-ul Editurii Humanitas: humanitas.ro

Update: Ediția aceasta nu mai este pe stoc în librăriile online. Posibil să o mai găsiți în librăriile fizice din țară sau la anticariate.

Editura Art a publicat o nouă ediție Watership Down în colecția Young Art. Pe aceasta o puteți găsi pe următoarele librării online: libhumanitas.ro, libris.ro, carturesti.ro, librarie.net

Detalii carte

Titlu: Watership Down
An aparitie: 2012
Pagini: 400
Format: 17×24 cm
ISBN: 978-973-50-3862-5
Editura: Humanitas
Autor: Richard Adams
Traducere: Dana Ligia Ilin
Ilustraţii: Aldo Galli

Călătoria lui Olle pe schiuri de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor
editura-arthur.ro%20

Articol scris de Mădălina

În momentul în care deschizi o carte ilustrată pentru copii, ai pășit în altă lume, diferită de cea a adulților. Ești absorbit de frumusețea lumilor creionate în culori de către scriitori și ilustratori talentați, apoi întâlnești eroi fantastici alături de care orice e posibil. De la Ilene Cosânzene până la dragoni și înapoi. Mi-au plăcut dintotdeauna poveștile, însă acum, adult fiind, mamă a două comori, cărțile pentru copii m-au vrăjit de-a dreptul.

Acest articol are 2 Comentarii
  1. Ludmila Răspude

    Buna ziua. Am vazut ca articolul este scris in urma cu cativa ani insa as vrea sa stiu daca aveti cunostinta de unde pot face rost de aceasta editie a cartii. Stiu ca Editura Young Art a publicat recent alta varianta insa eu pe cea veche o doresc pentru copiii mei.
    Multumesc.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.