Ziua în care la capătul celălalt al iubirii n-a mai fost nimeni, de Ioana Chicet - Macoveiciuc

Ziua în care la capătul celălalt al iubirii n-a mai fost nimeni, de Ioana Chicet – Macoveiciuc

Ziua în care la capătul celălalt al iubirii n-a mai fost nimeni, de Ioana Chicet – Macoveiciuc Votul meu: 4 din 5

Cuvintele Ioanei Macoveiciuc deschid portițe spre diverse amintiri, trăiri, emoții și răni. Răni care se vor atenua cu timpul iar golul din suflet va fi umplut cu multă liniște. Dar cât timp este necesar să uiți o veche iubire? Zile? Luni? Ani? A fost doar o iubire și atât? Nimic mai mult care să ajute acest sentiment frumos să depășească orice obstacol din relație, să o crească și să o multiplice de n ori, să reziste?. A fost și atât?

Titlul cărții este asemeni unui rezumat, al cărții, al unei povești de iubire care s-a terminat, a doi oameni care vrând – nevrând, trebuie să urmeze o altă cale în viață.

Ziua în care la capătul celălalt al iubirii n-a mai fost nimeni este povestea Oanei, o tânără de 24 de ani, care se îndrăgostește de Andrei, un crai frumos despre care nu știe foarte multe, decât că îl adoră din clipa în care l-a întâlnit și mai multe nu.

Inocența , naivitatea și iubirea ce i-o poartă lui Andrei, o fac să considere că dacă rămâi într-o relație cu o persoană, o poți schimba, să te iubească cum vrei tu, la fel cum vrei tu și niciodată mai puțin sau în alt mod decât acela pe care îl cunoști sau îl dorești.

Relația cu Andrei o schimbă, îi face bine dar în același timp se întâmplă și opusul. Ajunge să se prețuiască mai mult, să pună accent și pe ea ca femeie, să iasă din monotonia serviciului, a pachețelelor trimise de mama cu trenul și aventurarea în afara camerei de cămin. Însă ceva esențial lipsește: comunicarea.

Zgârcenia cu care Andrei folosește cuvintele și tăcerea lui fac ca frustrările Oanei, legate de relație, să fie greu de suportat. Frustrările duc la cuvinte grele, iar acestea duc la rănirea relației.

Oana mi-a fost simpatică și antipatică în același timp, tocmai de aceea, pentru ceea ce mi-a transmis autoarea Ioana Chicet – Macoveiciuc, acord cărții 4 steluțe.

Cartea o puteți cumpăra de pe libris.ro, cartepedia.ro.

Călătoria lui Olle pe schiuri de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor
editura-arthur.ro%20 editura-arthur.ro%20

Articol scris de Mădălina

În momentul în care deschizi o carte ilustrată pentru copii, ai pășit în altă lume, diferită de cea a adulților. Ești absorbit de frumusețea lumilor creionate în culori de către scriitori și ilustratori talentați, apoi întâlnești eroi fantastici alături de care orice e posibil. De la Ilene Cosânzene până la dragoni și înapoi. Mi-au plăcut dintotdeauna poveștile, însă acum, adult fiind, mamă a două comori, cărțile pentru copii m-au vrăjit de-a dreptul.

Acest articol are 1 comentariu
  1. Pingback: Semn că te am, de Ioana Chicet-Macoveiciuc – Book Style

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.