Această carte este un ghid practic pentru părinți, editat de Curtea Veche Publishing, scris de binecunoscutele Adele Faber și Elaine Mazlish, co-autoarele cărților: “Cum să vorbim copiilor dacă vrem să ne asculte“, “Rivalitatea dintre frați” și “Cum să-i asculți pe adolescenți și cum să te faci ascultat“.
Fie că au doar 2 ani, fie că au 15 ani, copiii pot declanșa conflicte pe care părinții nu reușesc să le rezolve.
Ești părinte și te simți copleșit? Copiii tăi pleacă și se întorc târziu acasă, petrec timp cu prieteni în care nu ai încredere, sunt deranjați de orice faci și spui sau pur și simplu sunt furioși când vrei să-i iei din parc și îți spun că ești cel mai groaznic părinte? Te-ai săturat de toate astea și orice metodă încercată pare de la început un eșec?
Poate că ești unul dintre părinții care, orice ar face, sunt mereu în conflict cu copiii lor. Trebuie să rezolvi situația, dar, totodată, ai o slujbă și multe responsabilități – timpul nu-ți permite să te dedici prea mult căutării de metode pentru a-ți îmbunătăți relațiile cu ei. Iată o carte care se concentrează pe sfaturi practice – le prezintă clar și le reduce la esențial în 112 pagini, astfel încât să reușești performanța de a fi un părinte mai bun într-un timp scurt, dar cu efect pe termen lung.
Cartea, Un părinte mai bun, scrisă de Adele Faber și Elaine Mazlish, editată de Curtea Veche Publishing, este structurată astfel:
– Despre emoții
– Despre cum să stimulăm cooperarea
– O alternativă la pedeapsă
– Despre laudă
– Despre furie
– Întrebări de la părinți
“Autoarele reușesc să te învețe cum să asculți cu adevărat.”
— The Guardian
Un exemplu de întrebare, adresată de către un părinte acestor autoare, care se regăsește în această carte, referitor la greutatea cu care uneori îmbrăcăm copii:
“Ce să fac in legătură cu fata mea de doi ani? Cuvântul ei preferat este “nu”. E o luptă istovitoare doar să îi pun șosetele în fiecare dimineață.
Nu aveți cum sa câștigați o luptă pentru putere cu un copil de doi ani. Deoarece nu puteți să o faceți să se răzgândească, luați în calcul schimbarea stării de spirit. Alegeți “chestiile amuzante”. Folosiți altă voce sau accent. Băgați mâna în șoseta ei și puneți-o pe marioneta-șosetã să strige:
-Nu, nu, nu băgă degețelele acelea mirositoare ale tale în mine!
Distrați-vã in timp ce continuați reprezentația cu restul hainelor ei.
Nu e nicio îndoială, orice lucru ridicol, jucăuș, surprinzător sau comic are puterea de a topi rezistența și de a invita cooperarea. E un lucru demn de reținut în ce privește copiii și adulții de orice vârstă.” – fragment din cartea, Un părinte mai bun, de Adele Faber și Elaine Mazlish, pag. 81, editura Curtea Veche Publishing, 2018.
sunt foarte utile sfaturile, te ajuta sa iti faci viata mai usoara in relatia cu copiii!