Un părinte mai bun, de Adele Faber și Elaine Mazlish - Curtea Veche ISBN: 9786064401267

Un părinte mai bun, de Adele Faber și Elaine Mazlish. Ghid util pentru părinți cu copii mici și/sau mari (2 ani plus)

Această carte este un ghid practic pentru părinți, editat de Curtea Veche Publishing, scris de binecunoscutele Adele Faber și Elaine Mazlish, co-autoarele cărților: “Cum să vorbim copiilor dacă vrem să ne asculte“, “Rivalitatea dintre frați” și “Cum să-i asculți pe adolescenți și cum să te faci ascultat“.

Fie că au doar 2 ani, fie că au 15 ani, copiii pot declanșa conflicte pe care părinții nu reușesc să le rezolve.

Ești părinte și te simți copleșit? Copiii tăi pleacă și se întorc târziu acasă, petrec timp cu prieteni în care nu ai încredere, sunt deranjați de orice faci și spui sau pur și simplu sunt furioși când vrei să-i iei din parc și îți spun că ești cel mai groaznic părinte? Te-ai săturat de toate astea și orice metodă încercată pare de la început un eșec?

Un părinte mai bun, de Adele Faber și Elaine Mazlish - Curtea Veche ISBN: 9786064401267

Poate că ești unul dintre părinții care, orice ar face, sunt mereu în conflict cu copiii lor. Trebuie să rezolvi situația, dar, totodată, ai o slujbă și multe responsabilități – timpul nu-ți permite să te dedici prea mult căutării de metode pentru a-ți îmbunătăți relațiile cu ei. Iată o carte care se concentrează pe sfaturi practice – le prezintă clar și le reduce la esențial în 112 pagini, astfel încât să reușești performanța de a fi un părinte mai bun într-un timp scurt, dar cu efect pe termen lung.

Cartea, Un părinte mai bun, scrisă de Adele Faber și Elaine Mazlish, editată de Curtea Veche Publishingeste structurată astfel:

– Despre emoții
– Despre cum să stimulăm cooperarea
– O alternativă la pedeapsă
– Despre laudă
– Despre furie
– Întrebări de la părinți

Un părinte mai bun, de Adele Faber și Elaine Mazlish - Curtea Veche ISBN: 9786064401267

“Autoarele reușesc să te învețe cum să asculți cu adevărat.”
— The Guardian

Un părinte mai bun, de Adele Faber și Elaine Mazlish - Curtea Veche ISBN: 9786064401267

Un exemplu de întrebare, adresată de către un părinte acestor autoare, care se regăsește în această carte, referitor la greutatea cu care uneori îmbrăcăm copii:

Ce să fac in legătură cu fata mea de doi ani? Cuvântul ei preferat este “nu”. E o luptă istovitoare doar să îi pun șosetele în fiecare dimineață.

Nu aveți cum sa câștigați o luptă pentru putere cu un copil de doi ani. Deoarece nu puteți să o faceți să se răzgândească, luați în calcul schimbarea stării de spirit. Alegeți “chestiile amuzante”. Folosiți altă voce sau accent. Băgați mâna în șoseta ei și puneți-o pe marioneta-șosetã să strige:
-Nu, nu, nu băgă degețelele acelea mirositoare ale tale în mine!

Distrați-vã in timp ce continuați reprezentația cu restul hainelor ei.
Nu e nicio îndoială, orice lucru ridicol, jucăuș, surprinzător sau comic are puterea de a topi rezistența și de a invita cooperarea. E un lucru demn de reținut în ce privește copiii și adulții de orice vârstă.” – fragment din cartea, Un părinte mai bun, de Adele Faber și Elaine Mazlish, pag. 81, editura Curtea Veche Publishing, 2018.

Cartea, Un părinte mai bun, se găsește online pe libris.rolibrarie.net, carturesti.ro.
Călătoria lui Olle pe schiuri de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor carturesti.ro%20
editura-arthur.ro%20

Articol scris de Mădălina Păun

În momentul în care deschizi o carte ilustrată pentru copii, ai pășit în altă lume, diferită de cea a adulților. Ești absorbit de frumusețea lumilor creionate în culori de către scriitori și ilustratori talentați, apoi întâlnești eroi fantastici alături de care orice e posibil. De la Ilene Cosânzene până la dragoni și înapoi. Mi-au plăcut dintotdeauna poveștile, însă acum, adult fiind, mamă a două comori, cărțile pentru copii m-au vrăjit de-a dreptul.

Acest articol are 1 comentariu
  1. corina Răspude

    sunt foarte utile sfaturile, te ajuta sa iti faci viata mai usoara in relatia cu copiii!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.